Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag, verdient bijna 150.000 euro per jaar en zelfs met zijn inkomen was het heel moeilijk om een huis te vinden.

Een jaar lang heeft hij moeten zoeken naar een geschikte woning die voor hem betaalbaar was. Hij heeft volgens eigen zeggen zo'n dertig a veertig huizen bekeken voordat er een geschikt pand langs kwam.

Jan is gek op de zee en wilde zo dicht mogelijk bij strand, zee en duinen wonen. Voor het geld dat de burgemeester uit kon geven, vond hij uiteindelijk een bovenwoning. 'Een heel huis op deze plek zit er gewoon niet in', volgens van Zanen.

Op dit moment wordt er flink geklust in zijn nieuwe optrekje, dat inderdaad dicht bij de zee ligt. Wat heeft hij gekocht?

Van Zanen heeft een dubbel bovenhuis gekocht voor de prijs van 710.000 euro en er een hypotheek van 7 ton euro op laten vestigen. Voor dit geld heeft een dubbel bovenhuis met een woonoppervlakte van 159 vierkante meter.

Het pand is gelegen op de grens van het Haagse Statenkwartier en Scheveningen. Het aantal kamers bedraagt zes, waaronder drie slaap-en 1 badkamer.

Hij heeft zowel een voor- als twee achterbalkons met uitzicht over het duin. Koken kan in de gemoderniseerd keuken, voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur met openslaande deuren naar het achterbalkon.

Het pand is overigens een Rijksbeschermd stadsgezicht Statenkwartier. Voor het parkeren van de auto is een vergunning nodig.

Nog even en van Zanen kan heerlijk over het strand wandelen.