Premier Mark Rutte is tegenwoordig door het coronavirus meer in beeld dan gewoonlijk. Ook was hij recent te gast bij het programma van Linda de Mol.

Daar vertelde hij o.a. niets om dure spullen te geven, geen penthouse te hebben en voor een relatie eigenlijk geen tijd. En kocht pas een paar geleden een platte TV.

Mark moet dus flink wat geld overhouden en een vette spaarrekening hebben. Hoe rijk is onze premier eigenlijk? Bekendeburen zocht het uit of Mark al miljonair is.

Vast staat dat hij als premier het vorstelijke salaris ontvangt van 170.000 euro per maand ofwel zo'n 14.000 euro per maand. Hij woont al jaren in zijn huis in het Haagse Benoordenhout en heeft daar een schamele hypotheek op rusten van tegen de 150.000 euro.

Wellicht dat de hypotheek al voor een groot stuk is afbetaald. Op zijn woning rust een stevige overwaarde. Nog niet zolang geleden werd twee huizen verderop een woning verkocht voor 575.000 euro.

Mark zijn optrekje mag worden geschat op 7 ton euro. Dat betekent dat er een overwaarde bij verkoop op rust van meer dan een half miljoen euro.

Doordat hij geen gezin of vrouw hoeft te onderhouden, zal onze premier iedere maand flink overhouden van zijn salaris. Misschien wel een halve ton per jaar.

Wat betekent dit alles? Het vermogen van Mark Rutte mag zeker worden geschat op zo'n 1,5 miljoen euro. En zeker weten dat hij in de toekomst een zeer aantrekkelijke baan krijgt met een vorstelijk inkomen.

Nee, Mark Rutte is dus vrijwel zeker miljonair.