Minister Ronald Plasterk verruilt binnenkort zijn villa in Bussum voor een heel opmerkelijke woning in Amsterdam die hij recent, samen met zijn vrouw Elsje Beumer, kocht. De woning die de minister heeft gekocht is de voormalige dienstwoning van de stationschef van het Muiderpoortstation in Amsterdam.

Plasterk en zijn vrouw zijn blijkbaar als een blok voor de woning gevallen, want ze boden zelfs een prijs die boven de vraagprijs lag. De koopsom bedraagt namelijk 800.000,-- euro en de vraagprijs lag op 795.000,-- euro.

Hij heeft op het nieuwe huis een hypotheek genomen van rond de 1,3 miljoen euro. Om de bank over de streep te kunnen krijgen, heeft Ronald Plasterk wel twee huizen in onderpand moeten geven.  Zijn nieuwe huis in Amsterdam en de villa in Bussum.

Dit bedrag zal minder worden op het moment dat de villa in het Gooi is verkocht. Deze stond even te koop voor een prijs van 945.000,-- euro. Gezien de lage hypotheek kan de minister hier een winst op behalen van tegen de 6 ton euro.

Wat hij nu heeft gekocht is een vrijstaand huis dat wel een gemeentelijk monument is. Plasterk kan er dus niet al te veel aan veranderen. De woning zelf heeft een woonoppervlakte van 145 vierkante meter en bestaat uit totaal 7 kamers, waaronder drie slaapkamers en een badkamer.

Dit alles is verdeeld over twee woonlagen. Koken kunnen de minister en zijn vrouw Elsje in de riante leefkeuken die van alle gemakken is voorzien. Zonnen kan perfect in de achtertuin van 221 vierkante meter, welke op het zuiden ligt.

Bijzonder aan het pand is ook dat van origine twee huizen, 1 is gemaakt en bovenal dat het de voormalige dienstwoning van de stationschef is. Binnenkort verhuizen Plasterk en zijn vrouw naar hun nieuwe woning.