Het was groot nieuws dat U2 de Nederlandse drummer Bram van den Berg had uitgezocht om hun vaste drummer Larry Mullen jr, die een operatie moet ondergaan, te vervangen. Bram is drummer bij Krezip, maar gaat tijdelijk drummen bij U2.

HOE KWAM KREZIP-DRUMMER BRAM VAN DEN BERG BIJ U2?

Iedereen vroeg zich af hoe U2 bij hem was uitgekomen? Het blijkt dat DJ Garrix hier de hand in heeft gehad. Hij heeft al eens samengewerkt met U2 en attendeerde hen op Bram. Voor hem gaat hiermee een jongensdroom in vervulling.

KIJK, DIT IS HET HUIS VAN TIJDELIJK U2-DRUMMER BRAM VAN DEN BERG

Hoe woont Bram eigenlijk? Samen met zijn vriendin woont hij in een voormalige arbeiderswoning in het plaatsje Ooij, gelegen aan de Waal onder de rook van Nijmegen. De woning heeft een woonoppervlakte van 80 vierkante meter en telt in totaal drie kamers, waaronder twee slaapkamers en 1 badkamer.

Het geheel is verdeeld in twee woonlagen plus zolder. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur en heeft een toegang tot de achtertuin van 80 vierkante meter, gelegen op het zuidoosten. Ook is er een garage voor de auto.

WAT KOST HET HUIS VAN DE TIJDELIJKE U2-DRUMMER?

Bram en zijn vriendin hebben behoorlijk overboden om de woning te kunnen kopen. De vraagprijs lag op 395.000 euro en zij hebben er 460.000 euro voor betaald en lieten er een hypotheek op vestigen van 651.436 euro. Daarmee zijn ze in goed gezelschap, want Krezip-collega Jacqueline Govaert moest ook al overbieden om haar schattige strandhuisje te kunnen bemachtigen.

Bekendeburen.nl wenst Bram veel succes als drummer bij U2.