Op 7 maart a.s. kunnen we gaan genieten van de Meilandjes in het programma Chateau Bijstand. Ze zullen even hun luxe leven moeten inruilen voor een leven met een bijstandsuitkering.

Ook krijgen ze een klein bedrag om een tweedehands auto te kunnen kopen. Je zou dan al snel denken dat de verwende familie terecht zal komen in een achterstandswijk.

Maar dat is, zo ontdekte bekendeburen, zeker niet het geval. Het huurhuis waar zij tijdelijk intrekken kost maar liefst 1750 euro per maand plus twee maanden borgsom.

Dat kan iemand met een bijstandsuitkering natuurlijk never betalen, want in geval van de Meilandjes betekent dat 1559 euro per maand. Normaal wordt er een maandinkomen van 5250 euro gevraagd om dit huis te kunnen huren.

Dat klopt natuurlijk voor geen meter. Niet achterstandswijk als uitkeringstrekker. Maar er is volgens buurtbewoners meer aan de hand.

De familie zou er ook niet slapen, maar 's avonds gewoon terugkeren naar hun villa in Noordwijk. Buurtbewoner vertelt: 'Denk dat ze er elke dag terugkomen en doen alsof ze hier pitten. Ik ga alles in de gaten houden'.

Maar er is meer: Martien en Erica waren naar de markt gegaan en dat lijkt goedkoop. Schijn bedriegt echter, want de Meilandjes zouden voor maar liefst 30 euro aan kaas hebben gekocht bij een ontzettend dure kraam.

'Als je er krapjes bij zit, loop je daar met een bocht omheen', vertelt iemand. Niet de Meilandjes dus.

Even op een rijtje: ze wonen niet in een achterstandswijk, maar in duur huurhuis van 1750 euro per maand: ze zouden iedere avond gewoon in hun villa in Noordwijk slapen en doen boodschappen bij een kaaskraam waar iedereen die het niet breed heeft met een bocht omheen zou lopen.

Chateau Bijstand? zal toch niet!!

 

VROUWEN DOEN EEN BOEKJE OPEN OVER FREEK VONK