De villa met de naam Cala Tarida, vernoemd naar de geboorteplaats van Yolanthe, is er de oorzaak van waarom Yo en Wes officieel nog altijd niet zijn gescheiden. Beiden willen de villa. Yolanthe erfde dit optrekje in 2007 na het overlijden van haar vader Xavier.

Vanaf dat moment leek het wel of er een vloek rustte op de villa. Het begon al met het feit dat er 3,5 miljoen euro aan successierechten op tafel moest komen.

Niemand van de familie kom dit bedrag betalen, wel kon Wesley dat. Maar hij eiste er voor terug dat hij en Yolanthe de eerste eigenaren zouden worden.

De broers en zussen van Yolanthe moesten hier voor tekenen. Allen deden dat, uitgezonderd zus Rebecca. Zij weigerde haar handtekening te zetten, hetgeen leidde tot een ruzie tussen de twee zussen. Het leidde tenslotte in juni 2016 tot een rechtszaak.

De zussen kwamen een schikking overeen, waarvan de inhoud nooit naar buiten is gekomen. Gelukkig is het nu weer pais en vree. En wat te denken van het conflict met bouwer STE Exclusive Projects . Met directeur Jeroen Nuijten ging Yolanthe vaak shoppen voor keukens, badkamers en andere zaken.

De manager van Yolanthe zette er toentertijd een streep door en de rekening van 124.000 euro werd niet betaald. Er volgde een lange juridische strijd waarbij het voormalige glamourkoppel uiteindelijk het onderspit delfde. 

Echt goede herinneringen heeft Yolanthe dus niet aan de villa, die ook nog eens schitterend is ingericht door binnenhuisarchitect Eric Kuster. En wat moet ze daar in haar eentje met zoontje Xess Xava. De villa beschikt namelijk over maar liefst 11 slaapkamers en 7 badkamers.

En alsof het niet genoeg is, kun je voor het koken kiezen uit vier keukens. Buiten dit zijn er twee bioscopen, een privé disco, twee bars, drie verschillende jacuzzi’s, een gym en natuurlijk niet te vergeten een prachtig zwembad.

De villa is ook op en top beveiligd met de nieuwste snufje. Maar nog altijd voeren de advocaten van de twee strijd om wie zich de eigenaar mag noemen. En anders zal het wellicht in de verkoop gaan en wordt de opbrengst verdeeld.