Op 15 december 2023 werd bekend dat het Vlaamse DPG Media een bod van 1,1 miljard euro heeft uitgebracht om RTL Nederland in te kunnen lijven. Hoewel het bod nog moet worden goedgekeurd door de ACM deelt Angela de Jong alvast een keiharde waarschuwing uit.

Johan Derksen over DPG-RTL deal en De Jong

Johan Derksen liet overigens direct na het bekend worden van de plannen in Vandaag Inside weten dat hij ervan is overtuigd dat de deal niet zal worden goedgekeurd. Aan de andere kant werd al geopperd dat de Belgen de gevreesde columniste Angela de Jong, die niet altijd even flatteus op de foto gaat, weleens de mond zouden kunnen gaan snoeren.

Angela de Jong haalt uit naar RTL en waarschuwt DPG

Want als de deal doorgaat, is Angela plotseling collega van de RTL Sterren. Maar Nederland kan gerust zijn, want Angela laat gelijk haar tanden zien. Ze laat het volgende weten: "DPG doet maar. Ik ga geen letter anders schrijven over RTL dan ik tot nu toe heb gedaan.

Ik vind nog steeds dat Peter van der Vorst met het binnenhalen van Matthijs van Nieuwkerk moreel verwerpelijk handelt en een dikke middelvinger opsteekt naar zijn slachtoffers bij De Wereld Draait Door.  Als het bedrijf anders verwacht, dan kennen ze me bijzonder slecht.’’

In Belgie weten ze nu gelijk waar ze aan toe zijn en klaarblijkelijk is Angela de Jong weer over haar verdriet heen!