Hans heeft zijn schitterende luxe appartement in Amsterdam te koop gezet. Bijzonder is overigens dat zijn optrekje doorweekt is van geschiedenis. Daar waar zijn hart en passie ligt. Hij woont met zijn vriend in een zeventiende eeuwse koopmanswoning met een prachtige oude entree.

De 'Andere Tijden' presentator heeft het te koop gezet voor een bedrag van 900.000,-- euro. Goedkoop kocht het samen met zijn vriend in september 2006 voor een onbekend bedrag en er rust geen hypotheek op. 

Het betreft een ruim tweekamer appartement met een woonoppervlakte van 136 vierkante meter, gelegen op de tweede en derde verdieping van de voormalige koopmanswoning. 

Het appartement biedt een vrij uitzicht over het water van de Oosterdok.  Er is een open keuken met, volgens de makelaar, de langste aanrecht van Nederland. Zeer bijzonder is het mega dakterras met serre. Echt een lust voor het oog.

Bijna overbodig om te melden dat het pand een Rijksmonument is. En om nog eens extra te accentueren dat Hans wordt omgeven door geschiedenis, is wel het feit dat in het naastgelegen pand ooit onze grote zeeheld Michiel Adriaanszoon de Ruyter heeft gewoond.