Met de slogan 'samen krijgen we corona' liet Arjen Lubach gisteravond niets heel van minister van Volksgezoendheid Hugo de Jonge. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, dan zou de Jonge weer snel voor de klas staan op de lagere school, want daar komt hij tenslotte vandaan.

Lubach kielhaalde de minister vanwege zijn blunders in het corona-beleid en Arjen weet wat voor een impact zijn programma heeft en ook de Jonge weet dat.

Hij liet geen spaan heel van de minister. Vooral het testbeleid werd door Lubach stevig onder de loep genomen. Daaruit bleek dat de toezeggingen van De Jonge op drijfzand zijn gebaseerd en dat er kennelijk belangen van kleinere laboratoria meespelen bij de adviezen van het Outbreak Management Team.

Om het tekort aan testcapaciteit op te lossen is er ook overwogen om uit te wijken naar Duitsland. De grote Duitse testlaboratoria bleken niet te voldoen aan de Nederlandse eisen, omdat er geen Nederlandse sprekende artsen werkzaam zijn. Beloften die De Jonge heeft gedaan over de testcapaciteit bleken achteraf nogal optimistisch..'

,Als bij Hugo thuis het bier op is, dan ligt het aan de gasten”, aldus Lubach over de uitspraak van De Jonge dat veel mensen zonder klachten zich laten testen. Uiteraard werden de bloemrijke schoenen van de minister ook nog even onder de aandacht gebracht.

Zo, die zou eigenlijk voorlopig even uit beeld moeten blijven en blij moeten zijn dat de verkiezingen pas volgend jaar zijn.