Bastiaan van Schaik moet hebben gedacht; een nieuw figuur dankzij een maagverkleining en een nieuwe vriend., dan wordt het tijd voor een nieuw optrekje. Hij heeft zijn aan het water gelegen penthouse in Amsterdam te koop gezet voor een prijs van 1.695.000,-- euro. In 2016 had hij het al eens eerder geprobeerd op een prijs van 1.225.000 euro..


Het is achteraf dus maar goed , dat er toen geen koper langskwam, want vraagprijs ligt nu bijna een half miljoen euro hoger. Zelf kocht hij zijn optrekje in oktober 2005 voor een bedrag van 539.000,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van 590.000,-- euro. Als het hem lijkt om het penthouse op de vraagprijs te verkopen, kan Bastiaan een winst van iets meer dan 1 miljoen euro op zijnankrekening laten bijschrijven.

De koper krijgt een riante woning met een totale woonoppervlakte van 270 vierkante meter. Totaal zijn er 4 kamers, bestaande uit drie slaapkamers en 1 badkamer. Dit alles verdeeld over twee woonlagen. Het penthouse was vroeger het oude kantine gebouw van de KNSM en is dan ook een gemeentelijk monument.

Koken kan in de op maat gemaakte keuken, met kookeiland en voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. Het enige nadeel is wellicht dat voor het parkeren van de auto een parkeervergunning nodig is van de gemeente Amsterdam