Als je kinderen vraagt wie hun favoriete figuur uit een tekenfilm is, dan hebben ze er allemaal wel een aantal die ze graag in het echt zouden willen zien. Niet voor niets dus dat er ontzettend veel bekende figuren te vinden zijn in pretparken door eigenlijk heel Nederland en ook ver daarbuiten. Het maakt dus niet uit of je nu een fan bent van Mickey Mouse, SpongeBob of Elsa van Frozen, je kunt ze vaak ontmoeten en begroeten in verschillende pretparken. Omdat het er te veel zijn om op te noemen, hebben we de bekendste figuren voor je op een rijtje gezet en vertellen we je natuurlijk ook waar ze te vinden zijn.

Disney

Als het gaat om bekende figuren uit tekenfilms in pretparken, is er geen plek zoals Disneyland. Dit iconische pretpark heeft vestigingen over de hele wereld, waaronder in Californië, Florida, Parijs, Tokyo en Hong Kong. Bij elk van deze locaties kunnen bezoekers genieten van ontmoetingen met geliefde Disney-personages zoals Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy. Nu is het wel leuk als de kinderen wat ouder zijn, zodat ze het ook echt begrijpen. Zijn je kinderen nog net wat te jong? Kijk dan eens voor leuke uitjes per leeftijd op uitmetkinderen.nl. Het voordeel is dat je kunt filteren op leeftijd, maar ook type uitje. Naast deze klassieke personages, vind je er natuurlijk ook de meest recente figuren zoals Elsa, Anna en Olaf van Frozen, evenals superhelden zoals SpiderMan en Iron Man.

De Efteling

Als we het hebben over het mooiste en bekendste pretpark dat ons land kent, dan hebben we het natuurlijk over de Efteling. De Efteling zit vol met sprookjesfiguren die jong en oud inspireren. Een van de meest geliefde figuren is Holle Bolle Gijs. Je komt hem tegen op verschillende plekken in het park. Holle Bolle Gijs heeft altijd honger en roept luidkeels ‘Papier hier!’ om mensen aan te moedigen hun afval in zijn mond te gooien. Hoe leuk is dat? Uiteraard kennen we ook Pardoes, de mascotte van het park en niet te vergeten ‘langnek’ die echt meters met zijn nek overal bovenuit komt. Naast deze klassiekers vind je er ook Jokie en Jet en mogen we ook de vele andere bekende figuren niet vergeten die er rondlopen. Het mooie aan een dagje Efteling, is dat het leuk is voor jong en oud. Zo kun je met de wat kleinere kinderen uren wandelen door het sprookjesbos, terwijl de wat oudere kinderen in verschillende attracties kunnen.

Nog veel meer leuks!

Naast de Efteling en Disney zijn er natuurlijk nog veel meer leuke parken met bekende figuren te vinden. Dus ben jij voornemens om een uitje te plannen, dan is het allereerst aan te raden om eens op de website van uitmetkinderen.nl te kijken en daarna met je kinderen te overleggen wat ze nu eigenlijk graag willen zien. Het is namelijk wel net zo leuk dat ze naar een pretpark gaan waar ze niet alleen in allerlei attracties kunnen, maar waar ze ook hun favoriete figuren kunnen ontmoeten en zelfs mee op de foto kunnen.