Wist je dat een groot deel van de bekende Nederlanders voordat ze bekend waren vaak eerst een ‘normale’ baan hadden? Ergens ook wel logisch, maar wel leuk om te weten wat dit dan voor baan was. Omdat het er te veel zijn om allemaal te bespreken, houden we het voor nu bij de bekende Nederlanders met een verleden in de zorg. Ben jij nu ook op zoek naar een leuke vacature in de zorg, dan is het goed om voor jezelf eerst eens te kijken wat je precies zoekt. De zorg is natuurlijk ontzettend breed, dus wie weet is er wel een bepaald onderdeel dat je enorm aanspreekt. Ben jij benieuwd welke banen de bekende Nederlanders in de zorg hebben gehad? Lees dan snel verder!

Carice van Houten

Carice van Houten, vooral bekend van haar rol als Melisandre in de populaire serie "Game of Thrones", begon haar carrière eigenlijk in de zorg. Ze studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte enige tijd als begeleider van Alzheimerpatiënten. Haar empathie en zorgzaamheid zijn duidelijk terug te zien in zowel haar acteerwerk als haar betrokkenheid bij verschillende goede doelen gericht op geestelijke gezondheid. Nadat Carice door begon te breken, is ze natuurlijk gestopt met haar baan in de zorg. Toch heeft ze wel uitgesproken dat het haar leuk lijkt om na haar carrière de draad weer op te pakken, maar of ze dit ook daadwerkelijk gaat doen, dat valt nog maar te bezien.

Thom Hoffman

Hoewel Thom Hoffman vooral bekend is als acteur, heeft hij ook een studie gevolgd tot arts. Zijn passie voor zorg leidde hem naar de medische wereld, waar hij als arts werkte voordat hij zijn talenten in de filmindustrie liet zien. Zijn unieke combinatie van medische kennis en acteerkwaliteiten hebben zijn personages in films en televisieseries extra geloofwaardig gemaakt. Niet voor niets speelde Thom vrijwel altijd de rol van arts. Met name doordat hij precies wist wat er in bepaalde situaties van hem werd gevraagd, kon hij als geen ander de rol als echte arts zo goed vertolken.

Halina Reijn

Halina Reijn, naast een getalenteerde actrice, heeft ook een achtergrond in de gezondheidszorg. Ze studeerde zelfs af als orthopedagoog voordat ze zich volledig op haar acteercarrière richtte. Reijns ervaring en begrip van menselijk gedrag hebben haar in staat gesteld om complexe personages op het scherm te portretteren met een niveau van diepgang en empathie dat zelden wordt gezien.

Een inspirerend voorbeeld voor anderen

Deze bekende Nederlanders met een achtergrond in de zorg zijn een inspiratie voor velen. Niet alleen hebben ze hun talenten en passies op verschillende gebieden kunnen combineren, maar ze hebben ook anderen geïnspireerd om na te denken over hun eigen mogelijkheden. Wil jij nu ook werken in de zorg, dan zijn er online voldoende vacatures te vinden. Afhankelijk van de plek waar je woont, kun je kiezen uit verschillende vacatures voor werken in Friesland, Groningen of ergens anders in het land. Ze laten zien dat iedereen, ongeacht hun beroep, een positieve impact kan hebben op de samenleving door hun steentje bij te dragen aan de gezondheidszorg.