VRAAGPRIJS; 165.000 EURO K.K.

Wekelijks krijgen we vragen of er niet te ver van de kust nog vrijstaande huizen te koop staan voor zo'n 150.000 euro. Het antwoord is ja en nee. Ja, ze staan er nog steeds. Nee: zie ze maar te vinden.

KLUSWONING

Wel, hier is er toch weer een. Een vrijstaande woning van zo'n 80 m2 met 3 slaapkamers en 2 badkamers op een grondstuk van 702 m2. Volgens het kadaster. Zeer gunstig in het groen gelegen aan een prima weg om de hoek van het heerlijke Jalon, maar.... het is een doe-het-zelver huis.

Geen grote klussen, je moet vooral handig zijn met een schroevendraaier, zaag, kit, een pot cement en bovenal een kwast cq roller en grote potten verf. Vergeet de ladder niet!
Slimmerds nodigen al hun kennissen uit om gratis te komen logeren, maar dan moeten ze wel hun twee rechterhanden meenemen. 

ZONNEPANELEN

Het huis beschikte over een stroomaansluiting op het net, de Iberdrola-paal staat nota bene naast het huis, maar de eigenaar verkoos zich af te laten sluiten en draait op zonnepanelen plus een aggregaat voor noodgevallen.

Hij kookt op gas en als zijn tv en het warme water het maar doen, is hij tevreden. Dat water komt overigens van de gemeente. Stroom heraansluiten is natuurlijk altijd mogelijk, hoewel je voor zo'n 7500 euro volledig op de zon kunt draaien, afhankelijk van de apparatuur die je gebruikt.

AAN DE RIVIER

Wie naar buiten kijkt ontwaart een rivier die als het flink geregend heeft een stuk hoger staat dan de foto's laten zien, maar meestal heel zen voortkabbelt richting zee. Ik heb de foto's niet gemaakt, maar ik ken het huis dus kan bevestigen dat ze een goed beeld geven van de woning. Hoewel de boel met de dag meer opgeruimd wordt.

Waarom de eigenaar verkoopt? Zoals gezegd is het een klushuis. Stucwerk, schilderen, hier en daar tegels leggen, enfin je kunt niet stilzitten wil je er iets moois van maken. En dat is hier het probleem.

HUIDIGE EIGENAAR

Jan, zo heet de Nederlandse eigenaar, heeft veel problemen met zijn rug. Problemen die het laatste jaar erger en erger zijn geworden waardoor hij steeds vaker hulp moet inroepen. Het klussen is hem gewoon teveel geworden. Maar van opgeven heeft hij nooit gehoord, dus onlangs is de tuinmuur geschilderd.

O ja, het kleine centrum van Alcalali bestaat hoofdzakelijk uit een pleintje met een oud kerkje en een paar gezellige horecazaken waar Spanjaarden, Engelsen en Nederlanders dagelijks hun vlucht uit 'het verloederende Noord-Europa' vieren. De soberano smaakt er prima, de koffie is er fantastisch en het zonnetje schijnt er meestal, kan ik je uit eigen ervaring beloven. Wat wil een mens nog meer....

CONTACT

.Interesse?  Neem contact (app of bel 0034622455396) op voor een bezichtiging of mail [email protected] of 06-27179079. Je kunt ook mailen naar [email protected]