Het zit Rob Bolland niet mee. Na jaren heeft hij eindelijk een koper voor zijn villa in Bussum gevonden, maar hier zou de Belastingdienst wel eens een stokje voor kunnen steken. Zonder hun toestemming is er geen verkoop mogelijk.

Op 23 en 25 november j.l. heeft de Belastingdienst weer twee executoriale beslagen op zijn pand in Bussum gelegd. Rob heeft namelijk de Inkomstenbelasting over de jaren 2013 t/m 2016 nog niet betaald of in ieder geval nog niet in zijn geheel.

Na een aantal dwangbevelen is de fiscus overgegaan op nieuwe beslagleggingen. De villa is inmiddels voor 715.000,-- euro onder voorbehoud verkocht. Dat is 60.000 euro lager dan de vraagprijs van 775.000,-- euro.

De hypotheek op het pand bedraagt 850.000,-- euro, terwijl Rob de villa in september 2002 kocht voor een bedrag van 692.015,-- euro. Winst lijkt  dus uitgesloten. Maar of de verkoop doorgaat hangt af van de Belastingdienst.

Deze moet akkoord gaan met de verkoop en anders gebeurt het niet. Maar Rob zal moed putten uit het feit dat de Belastingdienst ook Bram Moszkowicz hiervoor toestemming toen hij zijn pand aan de Herengracht verkocht.

Het zijn dus spannende dagen voor Rob