De rechter heeft vandaag schriftelijk geoordeeld dat Estelle Cruijff de vermeende betalingsachterstand van 160.000 euro bij zakenman Jacques Parson niet hoeft terug te betalen.

Ook moet het beslag op haar woning worden opgeheven en kan ze in haar huis blijven wonen. Wel moet ze iedere maand 6000 euro overmaken aan de zakenman van wie zij haar appartement in Amsterdam kocht.

Maar alhoewel dit goed nieuws is, kan Estelle er zeker op rekenen dat de belastingdienst aan de deur zal kloppen. De fiscus zal deze zaak met veel belangstelling hebben gevolgd. Waarom?

Het bedrag van 160.000 euro was volgens Parson een lening die Estelle moest terugbetalen, maar volgens Estelle betrof het een 'schenking'.

Ze is in het gelijk gesteld, maar over een schenking moet belasting worden betaald. In het geval van Estelle geldt een tarief van 40% en dat  betekent dat ze een aanslag mag verwachten van 64.000 euro! Dus ook de fiscus viert een feestje

Of ze zoveel geld heeft zal dan duidelijk worden. Velen vragen zich al langere tijd af waar zij die 6000 euro per maand vandaan haalt. Dat is wellicht het grootste geheim dat Estelle met zich meedraagt.

Zeker is dat ze nu de fiscus op haar pad zal tegenkomen.