Nog meer problemen voor Patricia Paay. De belastingdienst Amsterdam heeft namelijk beslag laten leggen op haar woning die ze vandaag net te koop heeft gezet voor een bedrag van 475.000,-- euro. De belastingdienst is hier toe overgegaan vanwege het niet, of niet geheel, betalen van Inkomstenbelasting over de jaren 2013, 2014 en 2015, de Zorgverzekeringswet 2013 en 2014 en tenslotte over het niet betalen van de Omzetbelasting over de jaren 2015 en 2016.

De grootte van de belastingschuld is niet bekend, maar het zou gaan over een bedrag rond de honderdduizend euro. Het gaat om een executoriaal beslag, dus als het Paay niet lukt om de woning te verkopen, kan de fiscus deze laten veilen.

Paay heeft haar twee onder 1 kapwoning te koop gezet voor een bedrag van 475.000,-- euro. Zelf kocht ze haar optrekje in 2013 voor een bedrag van 410.000,-- euro en nam er een hypotheek op van 322.493,-- euro. De winst kan dus maximaal 65.000,-- euro zijn. Uiteraard zal die naar de belastingdienst gaan.

Haar woning heeft een totale woonoppervlakte van 181 vierkante meter en telt vier kamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers. Dit alles verdeeld over twee woonlagen en een vliering.

Een van de badkamers heeft een jacuzzi. De keuken is gedateerd, maar heeft alle benodigde inbouwapparatuur. Vanuit de keuken kun je in de inpandige garage komen, die ruimte biedt aan 1 auto.

Het optrekje ligt aan het water en heeft een eigen steiger. Zonnen kan in de riante achtertuin van 78 vierkante meter, gelegen op het zuidwesten. Patricia zelf zegt er het volgende over: 'Raar, want ik heb mijn huis in de verkoop staan om schuld te kunnen betalen. Zit tenslotte een ton euro eigen geld in. Dit alles is veroorzaakt door slechte boekhouder. Ik ga gelijk bellen'