We hadden een tijdlang niets meer van hem gehoord, maar Edwin de Roy van Zuydewijn is weer op het toneel verschenen. Samen met zijn advocaat dreigt hij zijn ex vrouw prinses Margarita voor de rechter te slepen.

Inzet; met terugwerkende kracht alimentatie vorderen van de prinses van wie hij in 2006 scheidde. Prinses Margarita zou namelijk volgens Edwin niet de waarheid hebben verteld over haar financien. De prinses zou na de breuk berooid zijn achtergebleven.

Zodoende hoefde ze geen euro alimentatie te betalen aan haar ex man Edwin de Roy van Zuydewijn. Maar volgens hem zou dat niet kloppen.

Want hoe is het anders mogelijk, dat de prinses eind vorig jaar zonder hypotheek voor 1,6 miljoen euro een woonboerderij kon kopen in Wassenaar?

Edwin eist dan ook alsnog partneralimentatie van prinses Margarita en dat kan hij natuurlijk altijd krachtiger maken door de voorzieningsrechter te vragen of hij beslag mag laten leggen op haar boerderij.Het zou kunnen worden gebruikt als een stok achter de deur. Dit wapen wordt vaak ingezet als een soort van dwangmiddel.

Of dit alles ook gaat lukken, is nog maar de vraag. Volgens de wet kunnen ex-en maximaal 12 jaar aanspraak maken op alimentatie en die periode lijkt voor de Roy van Zuydewijn verstreken.

Het lukt waarschijnlijk wel als hij kan aantonen dat de prinses in 2006 niet de waarheid zou hebben gesproken.