Na de dood van haar man prins Friso bleef prinses Mabel Wisse Smit wonen in het huis dat zij en Friso kochten toen ze hun eerste dochter verwachtten. Dit is Hammersmith, in het westen van Londen. Vlakbij het centrum van Europa's grootste stad aan de oever van de Theems.

Een plek waar Mabel zich thuis voelt en niet voor niks.  Hammersmith is volgens makelaars een van de meest gewilde buurten van Londen. “Zij hebben enorm veel ruimte voor Londense begrippen. Vier etages en de grootste tuin van de stad, op die van Buckingham Palace na natuurlijk.

En ook nog eens op het zuidwesten. Dit is een paradijsje.'' Maar uiteindelijk besloot Mabel om met haar kinderen terug te keren naar Nederlanden kocht een in Breukeleveen, gelegen nabij de Loosdrechtse Plassen.

Mabel kocht deze prachtige vrijstaande villa voor een bedrag van 1.660.000,-- euro. Uiteraard heeft ze dit met eigen geld gekocht.  De villa heeft een woonoppervlakte van 245 vierkante meter en telt in totaal zeven kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers.

Het paleisje is gelegen aan het water.  Natuurlijk is dit goed nieuws voor de twee oma’s; de moeder van Mabel en oma Beatrix. Plan is wel om deze villa te slopen en een nieuw droompaleis te gaan bouwen.