Het benedenhuis, een voormalig Boeddhistisch centrum staat sinds kort te koop voor een vraagprijs van 1.150.000 euro. Zelf kocht Boomsma het optrekje in 2017 voor een prijs van 885.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 9 ton euro.

Als de woning op de vraagprijs wordt verkocht, maakt hij een winst van een kwart miljoen euro. Geen gek rendement in een paar jaar tijd. Dat het pand snel zal worden verkocht ligt voor de hand. Zeker ook door de manier de makelaar het omschrijft:

“Uniek en sfeervol benedenhuis met maar liefst 4 slaapkamers, een ruime living en een aparte eetkamer. Gelegen in een voormalig boeddhistisch centrum met aan de achterzijde industriële ramen voor veel lichtinval, een schuifdak in de eetkamer en gedeeltelijk de authentieke balken in het zicht.

Kortom een bijzonder verrassend huis op een heerlijke locatie in de historische binnenstad”. De totale woonoppervlakte van het huis bedraagt 157 vierkante meter. Buiten de vier slaapkamers is er ook nog een badkamer. 

Koken kan in de open keuken, die is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Via de keuken kom je in de eetkamer waarboven een dakraam is gemaakt dat automatisch is te openen en te sluiten.

De kasten in de slaapkamer kunnen overigens worden overgenomen. Toch makkelijk om te weten. De luxe badkamer heeft vloerverwarming, een ligbad, een design handdoek radiator, een dubbele wastafel en een heerlijke dubbele inloop douche.

Geluk is ook dat het grootste gedeelte van het huis geen bovenburen kent, zodat het er heerlijk rustig wonen is. Vertier is er genoeg in de buurt. Op loopafstand bevinden zich de dierentuin Artis en het Koninklijk Theater Carré.

Het enige minpuntje: voor het parkeren van de auto is een vergunning van de gemeente nodig. Voor de rest is het een heel bijzondere woning, die zeer creatief is ingericht!