Steeds meer bekende Nederlanders kiezen daarom voor een slimme en stijlvolle oplossing om de drukte buiten de deur te houden: rolluiken.
En we hebben het niet over ouderwetse, lawaaierige modellen uit de jaren ’90. Nee, moderne rolluiken zijn strak, fluisterstil en bedienen zichzelf als het moet. Ideaal dus voor een woning waar comfort én privacy telt.
BN’ers willen vooral rust
Actrice en presentatrice Katja Schuurman liet onlangs in een interview vallen dat ze in haar nieuwe woning koos voor automatische rolluiken, vooral vanwege haar dochter. “Ze slaapt nu veel dieper, en het huis blijft heerlijk koel op warme dagen,” vertelde ze.
Ook zanger Simon Keizer is fan. In zijn woning aan het water koos hij voor strakke, zwarte rolluiken die na zonsondergang automatisch sluiten. “We hebben veel glas, prachtig uitzicht, maar ook veel inkijk. Met één druk op de knop is dat opgelost.”
Geen inkijk, geen paparazzi
Voor mensen in de spotlights is privacy goud waard. Vooral bij woningen met grote ramen of in dichtbebouwde buurten bieden rolluiken een gevoel van rust en veiligheid. BN’ers gebruiken ze niet alleen om de zon buiten te houden, maar ook de blikken van nieuwsgierige buren of voorbijgangers.
En het leuke is: ze hoeven er zelf bijna niets voor te doen. Slimme rolluiken reageren op tijd, licht of temperatuur. Of je stelt ze zelf in via een app.
Luxe met een functie
Rolluiken hebben tegenwoordig meer uitstraling dan ooit. Van antracietgrijs tot strak wit, van subtiele profielen tot volledig geïntegreerde systemen – ze passen bij moderne architectuur én klassieke gevels.
Daarom zie je ze steeds vaker in villa’s aan de rand van de stad, in moderne grachtenpanden of zelfs bij gerenoveerde woonboerderijen van bekende Nederlanders.
Ook iets voor niet-BN’ers?
Absoluut. Slimme rolluiken worden steeds toegankelijker en zijn een slimme investering voor wie houdt van gemak, isolatie, privacy en comfort. En wie weet… voel je je met een druk op de knop ook even als een BN’er in je eigen huis.