Op 26 februari j.l. overleed Mies Bouwman op 88 jarige leeftijd in haar eigen huis in Elst. De nabestaanden hadden de boerderij mei j.l. te koop gezet voor een bedrag van 925.000,-- euro. Het goede nieuws is, dat er kort daarna een serieus bod is uitgebracht en op basis hiervan vrijwel zeker de onderhandelingen waren begonnen. Het resultaat is dat de boerderij nu is verkocht.

Zelf kochten Mies en haar man de boerderij in 1992 voor de prijs van 313.108,-- euro. Er rust geen hypotheek op het optrekje. De boerderij, een Rijksmonument, heeft een prachtige achtertuin die grenst aan de Nederrijn. Mies had daardoor vanuit haar optrekje een schitterend uitzicht, waar ze tot haar overlijden van heeft kunnen genieten.

De woonoppervlakte bedraagt 404 vierkante meter en het totaal aantal kamers bedraagt negen, waaronder vier slaapkamers en drie badkamers, verdeeld over twee woonlagen plus een zolder en een kelder. Ook is er een vrijstaande garage welke plaats biedt aan twee auto's.

De keuken is sfeervol en voorzien van diverse inbouwapparatuur.  Voor welk bedrag de boerderij is verkocht is nog niet bekend.