Jeroen Nuijten, directeur van STB Exclusive Projects B.V. uit Etten Leur, wacht nog altijd op zijn centjes, waar hij meent recht op te hebben. Hoe zat het ook alweer? Yolanthe erfde van haar vader een villa op Ibiza en wilde deze omtoveren tot een waar glamourpaleis.

Om haar droom te kunnen verwezenlijken nam ze het bouwbedrijf van Jeroen Nuijten in de arm. Kosten noch moeite zouden worden bespaard voor de verbouw, maar ineens kwam daar een einde aan. De manager van het koppel trok de stekker uit het project en het bouwbedrijf werd bedankt voor de goede diensten.

Maar daar liet Jeroen Nuijten het niet bij zitten. In de aanloop had zijn bedrijf al vele kosten gemaakt en deze wilde hij betaald zien. Yolanthe zou hem hebben toegezegd dat dit geen probleem was. Maar puntje bij paaltje bestond er volgens het glamourpaar en hun manager helemaal geen afspraak ofwel het bouwbedrijf kon naar zijn centen fluiten.

Nuijten legde in eerste instantie voor ruim 135.000,-- euro beslag op het huis waar de moeder van Yolanthe woont en welke eigendom is van Yo en Wesley. Snel daarna werd het beslag ingeruild voor een bankgarantie. En omdat partijen het niet eens konden worden, moet de rechter maar beslissen.

Nu 1 1/2 jaar later is deze zaak nog altijd bezig, maar Jeroen geeft de strijd niet op. Sterker nog: hij wil nog wel 10 jaar doorgaan om het onrecht wat hem ,volgens zijn zeggen, is aangedaan recht te kunnen zetten.

'Het duurt nog altijd maar voort, maar dat komt omdat de andere partij de boel maar steeds vertraagd. Iedere keer vragen ze uitstel om antwoord te moeten geven op vragen. Dat mag wettelijk ook, maar daardoor duurt de zaak erg lang.

Ze hopen met deze tactiek natuurlijk, dat onze advocaatkosten zo hoog oplopen, dat we er maar de brui aan geven. Het is een tactiek die vaker wordt toegepast door partijen met geld. Maar dan heb ik slecht nieuws, want al moet ik nog 10 jaar doorgaan, ik wil gewoon het onrecht wat me is aangedaan rechtzetten.

Het zal toch niet zo zijn, dat mensen hiermee weg kunnen komen. Het gaat mij in eerste instantie namelijk om dat onrecht en daarom zal ik de strijd tegen Yolanthe en Wesley niet opgeven. Ik heb overigens wel de indruk, dat hun advocaat binnenkort zal voorstellen om om de tafel te gaan zitten.

Ik vind het best, maar voor een handjeklap ben ik niet in. Waarschijnlijk heeft hij geen zin om onze rapporten door te spitten. Dat kost hem veel tijd en wellicht heeft hij de zaak aangenomen voor een vast bedrag.

Daarom is het maar rekken, rekken en nog eens rekken. Yo en Wesley moeten nu geloof ik over twee weken reageren, dus ik wacht maar weer af. Ik wil gewoon genoegdoening voor het onrecht wat mij is aangedaan en die zal ik krijgen ook'.