Vanmorgen stonden, achter gesloten deuren, Patricia Paay en haar buurman Maarten Oostvogel tegenover elkaar in de rechtbank van Haarlem. De twee hebben een zakelijk conflict . Paay eist geld zij meent nog te goed hebben van de buurman, terwijl hij meent aan Paay geen euro meer te hoeven betalen.

Zij eist een bedrag van 12.500,-- per maand met terugwerkende kracht vanaf januari 2016. De zaak kwam in de belangstelling na de beruchte plassex video, waarvan Paay vermoedt dat haar voormalige zakenpartner hierachter zou zitten.

Maar hoe ging het eigenlijk vanmorgen? Volgens Robbert Hinfelaar, de man van Paay, is het een gelopen koers. 'Wij winnen zeker', liet hij weten. Maar de sfeer was er een om te snijden. 'Patricia en buurman Maarten hebben elkaar geen hand gegeven. Hij stak zijn hand overigens ook niet uit. Wel keken Patricia en hij elkaar alleen maar zeer boos aan'.

Volgens buurman Maarten klopt dit. 'Nee, ik had geen enkele intentie om haar een hand te geven. Ik wissel al tijden geen enkel woord met Patricia en dat wou ik eigenlijk ook de rest van mijn leven zo houden.

Ja, hoe is het gegaan? Eigenlijk precies zoals ik had verwacht. Goed dus. We hebben alles aan de rechtbank overhandigd, dus ik zie het allemaal met vertrouwen tegemoet. Voor mij mag deze zaak zo snel mogelijk achter de rug zijn.

Ik vraag me steeds iedere dag af, waar ik allemaal in terecht ben gekomen. Ik snap ook Paay niet. Wat heeft ze hier allemaal mee te winnen? Ik weet het niet , maar wil gewoon verder met mijn leven en het zakendoen.

Gelukkig heeft Patty gisteren haar sexy correctie lijn gelanceerd en dat wordt een groot succes.. En verder maar afwachten tot de uitspraak op 12 april. Is inderdaad lang. Ik had 2 tot 4 weken maximaal verwacht, maar ik begrijp dat de rechtbank het druk heeft'.

foto's: bekendeburen.nl