Eind oktober vorig jaar zette Carice van Houten haar huis in Amsterdam te koop voor een bedrag van 1,5 miljoen euro. Zelf kocht ze het huis in 2008 voor een prijs van 1.200.201,-- euro en liet er totaal voor 1,5 miljoen aan hypotheek vestigen, waarvan drie ton euro uit haar eigen bedrijf.

Begin november kocht ze voor iets onder de 1,6 miljoen euro een driedubbel bovenhuis in Amsterdam Oud Zuid met als benedenbuurman acteur Hajo Bruins. Haar nieuwe optrekje moest wel worden verbouwd en wellicht duurt dit langer dan gepland.

Mogelijk om die reden heeft Carice haar te koop staande huis uit de verkoop gehaald. Wie straks het huis van Carice gaat kopen, krijgt voor zijn of haar geld een dubbel benedenhuis met een eigen inpandige garage, die ruimte biedt aan 1 auto. In Amsterdam is dit heel bijzonder. De woonoppervlakte bedraagt 199 vierkante meter.

Het totaal aantal kamers bedraagt vier, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers. Dit alles verdeeld over twee woonlagen.  De keuken is uiteraard luxe en voorzien alle benodigde inbouwapparatuur.

Ook is er nog een dakterras van 53 vierkante meter.