Het zal niet vaak gebeuren dat iemand beslag laat leggen op een in aanbouw zijnde kerk. Connie Breukhoven aarzelde, op advies van haar vriend Eugene van Dun, geen moment om tot deze maatregel over te gaan. Waarom doet een bron bekendeburen uit de doeken.

'Connie wilde dolgraag haar appartement aan de PC Hooftstraat in Amsterdam verbouwen. Ze ging op zoek naar een goede aannemer en ging uiteindelijk in zee met een bouwer uit Leimuiden. Deze vertrouwde zij de klus toe, omdat hij ook werkt voor Joop van den Ende.

Al snel deden zich allerlei problemen voor, maar iedere keer probeerde de aannemer Connie gerust te stellen met de woorden: 'Ach, mevrouw komt allemaal goed'. Het kwam echter niet goed. Connie zelf had dit niet gelijk in de gaten, maar dit veranderde allemaal toen Eugene op het podium verscheen.

Het is tenslotte zijn vak en al snel zag Eugene de gebreken. De totale verbouwing heeft Connie zo'n 700.000,-- euro gekost en de schade is enorm, maar de aannemer zou tot op heden hebben geweigerd het te herstellen. Ook weigert hij, volgens mijn informatie, om garantie te verlenen.

Connie besloot daarom over te gaan tot het leggen van beslag op twee projecten waar de aannemer aan het bouwen is. Ze heeft op dit moment beslag laten leggen voor een bedrag van 320.000,-- euro op de villa in Amsterdam en de kerk in Rijsenhout. Natuurlijk is dit vervelend voor de mensen die de villa en de kerk in Rijsenhout laten bouwen, maar er was geen andere optie'.

Natuurlijk heeft bekendeburen gevraagd aan Connie en Eugene of dit alles klopt. Eugene vertelt aan bekendeburen de hele kwestie noch te willen bevestigen noch te willen ontkennen en zich verder van ieder commentaar te onthouden.

Update: Bekendeburen.nl heeft ook de betrokken aannemer uit Leimuiden om commentaar gevraagd. Een woordvoerster zei: 'We willen eerst met de advocaat overleggen wat we wel of niet naar buiten kunnen brengen en of we vragen eventueel kunnen beantwoorden. Op dit moment geven we geen commentaar op deze zaak.

foto's: bekendeburen.nl