Begin december 2013 verlaagden Jurgen Smit en voormalig SBS presentatrice Milika Peterzon de vraagprijs van hun villa aan de Vecht in Breukelen van 1.295.000,-- euro naar een prijs van 1.150.000,-- euro.

Maar ondanks deze verlaging van ongeveer 10% is het hen nog niet gelukt om een koper te vinden voor de overigens prachtige villa. Ze hebben dan ook besloten om deze per direct uit de verkoop te halen. Waarom? Dat vertelt Jurgen aan Bekendeburen.

'We hebben besloten om de villa eens een tijdje uit de verkoop te halen. Ik ben van plan om het huis op te gaan knappen en ook de tuin weer eens onder handen te nemen.

Voorlopig zal het huis dan ook niet meer in de verkoop komen. Op zijn vroegst zal dat pas in het voorjaar zijn. In de tussentijd gaan we ook eens scherp naar de prijs kijken. Moeten we hier wel of niet iets aan doen?

Ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren, voordat de villa zou zijn verkocht. Wat de reden daarvan is, daar kun je slechts over gissen. Wellicht dat mensen denken dat de weg waaraan de villa ligt te druk is met verkeer.

Maar daar merken wij niets van. Je leeft aan de kant van de Vecht en daar hoor je echt niets. De villa ligt op een werkelijk unieke stek en ook van binnen ziet alles er toch fraai uit.

Eerst dus maar een hier en daar opknappen en dan zien we later in het jaar wel weer of het dan lukt. Ach, we zitten niet op een schopstoel'.