Palingen zijn notoire vreemdgaanders. Lees maar....

Op een gegeven moment wist Dries Roelvink niet wat hij aan moest met zijn zoon Dave. Totdat vader en zoon in contact kwamen met Wim Franke. Deze vroeg of Dave niet DJ wilde worden en eindelijk was zoonlief enthousiast.

Wim leerde hem de fijne kneepjes van het DJ vak en het resultaat weten we. Dave verdient er goudgeld mee. Maar wel liet hij vervolgens zijn ontdekker zakken als een baksteen. En nu wel huilen omdat zoontje lief te hard zou worden aangepakt door de media. 

Enfin, Wim stuurde Dave voor de opleiding een factuur van 50.000 euro, die hij vervolgens nooit heeft betaald. 'Ik ben totaal verbijsterd en Dave staat bij mij nu bekend als wanbetaler.

'Toen Dave Roelvink na de affaire met het filmpje en verdacht werd van diefstal in de villa van de familie Pach, zat hij in zak en as en klopte aan bij Wim Franke ,de man achter het succes van Martin Morero, de rol van acteur Peter Paul Muller in de serie Gooische Vrouwen en mede oprichter van Easy Booking,  het grootste online boekingsburo van Nederland. Wim heeft zijn sporen in het wereldje van glitter en glamour allang verdiend.

Hij  bedacht dat het vak DJ wel op het lijf van de jonge Roelvink geschreven stond. Van het een kwam het ander, maar toen de soap “De Roelvinkjes” op de buis verscheen en Dave doorbrak, werd Wim keihard aan de kant geschoven. Hij werd zelfs bestempeld als een “amateur”. Wim liet het er niet bij zitten en stuurde Dave een factuur van 50.000,-- euro.

Geld waar hij meent recht op te hebben. Een tegemoetkoming aan de kosten en de misgelopen management fees die hij anders zou hebben gevangen. Maar van betalen is het nog niet gekomen. Wim daagde Dave uit tot een gesprek. Na een aantal afzeggingen zaten de heren aan tafel.

Maar dan!! “Dave wilde in eerste instantie de afspraak maken dat de ontmoeting tussen hem en mij niet naar buiten zou komen. Uiteindelijk kwam hij opdagen, omdat hij van mij wilde weten waarom ik 50.000,-- euro van hem wilde ontvangen.

Volgens zijn eigen zeggen, had hij er zelf een heel ander gevoel over.  Ons geheime gesprek heeft zo’n 1 ½ uur geduurd. In deze tijd heb ik hem alles verteld en laten zien waar de factuur op is gebaseerd.

En Dave weet dondersgoed dat ik nooit aan iemand 1 euro zou vragen, als ik er geen recht op heb. Hij is blijkbaar even vergeten , dat hij mijn hulp heeft ingeroepen en niet omgekeerd. Is doelbewust naar me toe gekomen. We hebben duidelijke afspraken gemaakt en een goed verdienmodel ontworpen. Nadat Dave me had aangehoord, vroeg hij mij of het goed is, dat hij er 1 weekje over na ging denken en daarna antwoord zou geven.

Natuurlijk stemde ik daar in toe, alhoewel ik zelf een man ben van boter bij de vis.  Ik moet zeggen , dat ik na het gesprek er een goed gevoel had dat Dave en ik er wel uit zouden komen.  Maar na die week hoorde ik niets. Hij nam zijn telefoon  niet op,  las wel mijn berichtjes maar reageerde niet.

Ik kon met geen mogelijkheid met hem in contact komen. Uiteindelijk heb ik me gewend tot zijn manager Frank Wisse en die antwoordde dat Dave nog een weekje langer nodig had. Weer ging ik akkoord.

Ook na die week kwam er geen reactie van de kant van Dave. Wat ik ook probeerde. Weer zocht ik contact met Wisse en zijn antwoord was duidelijk: Dave was  niet van plan om die 50.000,-- euro te betalen. Ik was verbijsterd. Deze hele handelswijze typeert deze jongen helemaal. Maar ik ben verdorie Pipo de Clown niet. Hij staat bij mij nu gelijk te boek als een wanbetaler.'

Bekendeburen sprak Wim of de factuur inmiddels is betaald. 'Nee, nooit betaald. Maar ben met name ook teleurgesteld dat ik niet eens de credits krijg in interview van Dave. Nee, hij was het zomaar zelf begonnen.

En dan te bedenken dat ze bijna in paniek bij mij kwamen of ik niet een idee had voor Dave. En daarna gooiden ze me keihard aan de kant, terwijl Dave door mij bakken met geld is gaan verdienen',

Zo Dries ga maar weer janken dat zoontje zo hard wordt aangepakt.

Palingen zijn notoire vreemdgaanders. Lees maar....