Ieder jaar wordt door Quote 500 onderzocht wat de rijkste mensen zijn. Niet alle artiesten hebben heel veel geld, maar er zitten een aantal hele rijke Nederlanders tussen. Dit geld is niet verdiend in het casino of met andere vormen van gokken. Het zijn investeerders, artiesten, ondernemers en nog veel meer. We hebben alleen de bekende namen in onze lijst opgenomen. Dit zijn de rijkste sterren van Nederland.

John de Mol

Op nummer 1 hadden we niemand anders verwacht dan John de Mol. De Nederlandse media-magnaat, ondernemer en televisieproducent heeft een geschat vermogen van 2 miljard euro. Hiermee staat hij op plek 22 van de Quote 500. Dit is vier plekken lager dan vorig jaar. John de Mol werd vooral heel rijk met het maken van Big Brother en The Voice. De Mol is de broer van Linda de Mol en heeft een zoon Johnny de Mol. Tegenwoordig houdt de Mol zich vooral bezig met Talpa Media. Wel is duidelijk dat zijn oude tv-shows hem veel geld hebben opgeleverd, maar er zijn nog geen nieuwe geldbomen geproduceerd.

Joop van den Ende

Op nummer 2 hebben we Joop van den Ende. Hij is bekend op het gebied van televisie en musical. Hij staat op plek 29 en zijn vermogen wordt op ongeveer 1.6 miljard geschat. Dit heeft hij grotendeels verdiend met de verkoop van zijn Amerikaanse bedrijf Stage Entertainment.

Een heel groot succes begon hij in 1978 met Bas van Toor en Aad van Toor. De bekende avonturen van Bassie en Adriaan zijn door duizenden kinderen bekeken. In 1994 is Joop van den Ende samen gaan werken met zijn grootste concurrent John de Mol. Hier is uiteindelijk uitgestapt in 2000. Van den Ende worstelt nu vooral met zijn gezondheid en doet het wat rustiger aan.

Reinout Oerlemans

De Nederlandse tv-producent, presentator, regisseur en voormalig acteur staat met 210 miljoen euro op de 268e plek. Vorig jaar was hij nog op plek 244 te vinden. Oerlemans begon zijn carrière bij Goede Tijden Slechte Tijden. Hier speelde hij Arnie Alberts voor zes jaar. Oerlemans presenteerde onder andere Wedden Dat, Idols en Pulse.

Oerlemans staat in Amerika bekend voor het doen van een van de grootste woningtransacties in Los Angeles. Hij kocht een villa voor 21 miljoen dollar en heeft deze helemaal laten renoveren. Uiteindelijk is de villa verkocht aan The Weeknd voor 70 miljoen dollar. Sinds 2022 is hij Honorair Consul voor Nederland in Los Angeles.

DJ Tiësto – Thijs Verwest

De volgende Nederlander op de lijst staat al jaren in de top tien van de internationale muziekwereld. DJ Tiësto is een begrip. Hij staat met 180 miljoen op plek 319. Dat is twee plekken lager dan vorig jaar.

De Nederlander treedt nog steeds op grote evenementen op en is meerdere keren verkozen tot beste dj ter wereld. Zijn album Just Be was een van de meest succesvolle. Het nummer “Love Comes Again” heeft heel veel in de hitlijsten gestaan. Tiësto wordt ook wel “The godfather van EDM genoemd”.