Er meldde zich een vrouw die graag zijn pand wilde kopen, maar zelf ook al enige tijd met een schier onverkoopbaar optrekje in de Utrechtsedwarsstraat in Amsterdam zat opgezadeld. Youp sloeg aan het rekenen en ging over tot actie.

Hij kocht het te koopstaande pand van zijn aspirant koper aan de Utrechtsedwarsstraat voor een bedrag van 1.350.000,-- euro op 22 maart j.l. Hierdoor was de vrouw verlost van het pand. Op dezelfde datum kocht zij Youp's grachtenpand voor een prijs van 2.275.000,-- euro. Dat is natuurlijk wel ruim 5 ton euro lager dan de eerste vraagprijs, maar nog altijd levert dat de grappenmaker een aardige winst van iets meer dan 2 miljoen euro op. Maar dan moet natuurlijk wel het aangekochte pand eerst worden verkocht.

Deze heeft Youp nu te koop staan voor een prijs van 1.395.000,-- euro kosten koper. Zelf woont hij in een schitterend totaal verbouwd herenhuis in de Reyer Anslostraat aan het Vondelpark. Wanneer dit huis, bestaande uit 6 kamers, waaronder 4 slaapkamers, verdeeld over vier woonlagen, zal zijn verkocht kan Youp weer rustiger ademhalen en zijn euro’s gaan tellen. Wil je jij het hebben?