Gemak en flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van een creditcard voor ondernemers is het gemak en de flexibiliteit die het biedt. Met een creditcard kun je snel en eenvoudig betalingen doen voor zakelijke uitgaven of het nu gaat om het kopen van voorraad, het betalen van rekeningen of het boeken van zakenreizen. Dit heeft als voordeel dat je niet afhankelijk bent van je eigen cashflow, maar dus als het ware een voorschot kunt nemen op facturen die nog betaald moeten worden door je klanten. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld in een wat mindere periode, gewoon geld uit te kunnen geven,

Administratieve voordelen

Een ander voordeel van een creditcard voor ondernemers, is het administratieve voordeel. Door alle zakelijke uitgaven met een creditcard te doen, krijg je een duidelijk overzicht van al je transacties op één plek. Hoe fijn is het dat je iedere maand een overzicht krijgt met de uitgaven en dus niet alles stuk voor stuk hoeft in te boeken in je boekhoudprogramma? Bovendien bieden veel creditcardmaatschappijen ook tools aan waarmee je jouw uitgaven kunt categoriseren en analyseren, wat waardevolle inzichten kan opleveren om de financiële gezondheid van jouw bedrijf te verbeteren. Wil je nu liever geen normale creditcard, maar wel de voordelen ervan? Kies dan voor een prepaid creditcard, zodat je zelf geld op de kaart stort, maar voor de rest dezelfde voordelen hebt als met een normale creditcard.

Beloningen en voordelen

Naast het gemak en ook de administratieve voordelen, heeft een creditcard nog veel meer voordelen. Daarom is zakelijke rekening vergelijken voor je onderneming ook zo belangrijk, aangezien je dit de mogelijkheid geeft om te kiezen voor een creditcardmaatschapij die voordelen biedt die voor jou en vooral ook je bedrijf, ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde zullen zijn. Zo is het bijvoorbeeld leuk dat je een bepaalde korting krijgt bij een winkel, maar je hebt er veel meer aan dat je aankopen worden verzekerd.

Toegang tot (extra)kapitaal

Als bedrijf weet je hoe belangrijk cashflow is. Toch kan het soms voorkomen dat je een belangrijke uitgave moet doen, maar een belangrijke factuur nog niet is betaald door een klant. Nu kun je dit oplossen door de klant netjes op te bellen, maar wanneer de looptijd van de factuur nog niet is verstreken, is dit niet bepaald professioneel. Dit is dan ook direct een goede reden om een creditcard te nemen. Het voordeel is dat je namelijk extra kapitaal hebt om uit te geven en dit pas later hoeft terug te betalen. Zo zorg je er dus voor dat je tijdelijk wat meer liquiditeit hebt.