Vanaf het moment dat bekend werd dat Patricia Paay een nieuwe woning had gekocht, leidde dit tot veel verhalen. Ze zou een bungalow hebben gekocht, nee het eigenlijk haar schoonvader die het geld op tafel zou hebben en gelegd want Paay zou nooit meer een hypotheek kunnen krijgen van de bank. Ook al omdat ze met een forse restschuld zou zijn achtergebleven na de verkoop van haar woning in Lijnden.

Niets is minder waar. De officiele documenten vertellen een ander verhaal. Paay en haar echtgenoot Robbert Hinfelaar hebben de woning op het voormalige recreatiepark Patersven in Wernhout, gemeente Zundert, gekocht voor een bedrag van 230.000,-- euro. Het huis is vier dagen geleden bij de notaris gepasseerd.

De woning staat op beider naam. Logisch, want Paay en Robbert zijn in gemeenschappelijke goederen getrouwd. En zij hebben een hypotheek gekregen van de bank tot een  bedrag van 300.000,-- euro. Nergens in de officiele documenten komt de naam van haar schoonvader voor als bijvoorbeeld borg.

' Het krijgen van de hypotheek was geen enkel probleem. We staan allebei goed bekend bij onze bank. Ik heb nog nooit een aflossing gemist. En verder nooit schulden gehad. Het is echt schandalig hoe anderen ons neerzetten'.

Wetende dat banken tegenwoordig zeer moeilijk zijn in het verstrekken van hypotheken, lijkt hier geen woord van gelogen. op dit moment zijn Patricia en Robbert bezig met het opknappen van hun nieuwe woning.