Dat was deze week wel even schrikken toen op de cover van weekblad Story een foto stond van Marco Borsato met een dikke buik en vol gezicht. Iedereen ging er gemakshalve van uit dat Marco zich helemaal tonnetje rond eet in zijn penthouse in Alkmaar.

EVERT SANTEGOEDS

Maar gezien zijn omstandigheden doet juist de uitdrukking "maak je niet dik" opgeld. Want reken maar dat hij het moeilijk heeft. Alleen al het feit dat het nog een jaar duurt voordat de zaak voor komt en welke straf zal hij wel of niet gaan krijgen? Dit speelt allemaal door zijn hoofd. Daarom heeft Evert Santegoeds het een plausibele verklaring voor het dik zijn.

STRESSHORMOON MARCO BORSATO

Evert probeert een verklaring te geven: "Ja, het is een stresshormoon dat daarvoor zorgt, dat je heel dik wordt. Cortisol heet dat stresshormoon. Het regelt normaal de hersenfunctie voor de vet- en suikerstofwisseling en de bloeddruk, maar als dat veel te hoog is, zoals bij mensen met stress, dan loopt dat zo uit de hand en dat buikvet, wat je ongezond maakt, neemt dan schrikbarend toe en dat is op die foto wel te zien."

Zijn collega Jordi vindt het 'triest om te zien'. "Het is diep triest. Wat moet die man hoe dan ook door een hel gaan op dit moment, met alles wat hij over zich heen krijgt. Of ht nou waar is wat hij gedaan heeft of niet: het is voor hem gewoon een pittige periode." 

PERSONAL TRAINER MARCO BORSATO

Evert: "Ja, maar dan zou ik zeggen: zoek even een personal trainer en ga er wat aan doen, dit mag niet de terugkeer van Marco Borsato zijn." Helemaal mee eens