Regisseur Steve McQueen kon zijn geluk niet op toen zijn film '12 Years a Slave' er vandoor ging met de belangrijkste Oscar; beste film 2013. Ook zijn Nederlandse vrouw Bianca Stigter sprong een gat in de lucht.

Zij had tenslotte haar man geinspireerd om deze film te gaan maken. Tijdens research ontdekte zij het boek van de man die dit allemaal werkelijk had meegemaakt en stimuleerde haar man Steve om hier een film van te maken.

Maar het is niet het enige Nederlandse tintje aan dit enorme succes. Het echtpaar blijkt ook een huis, zo ontdekte bekendeburen, te bezitten aan de Ceintuurbaan in Amsterdam.

Hier wonen zij namelijk het grootste gedeelte van het jaar. Het andere gedeelte brengen zij door in hun huis in Londen. Zij kochten het uit drie verdiepingen bestaande huis in Amsterdam in oktober 2001 voor een bedrag van 453.780,-- euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 314.469,-- euro.

Amsterdam, en natuurlijk ook de rest van Nederland, mag trots zijn op zo'n beroemde inwoner wiens naam nu over de hele wereld is gevestigd!!

foto's: Ferry de Kok