Wonen naast een beroemdheid kan een droom zijn die uitkomt voor velen van ons. Of het nu gaat om een acteur, muzikant, sporter of een andere bekendheid, het kan spannend zijn om te weten dat je naast iemand woont die beroemd is. Maar waar moet je wonen om de grootste kans te hebben om een bekende buurman of buurvrouw te hebben? In dit artikel zullen we enkele steden bespreken waar de kans op een beroemde buurman of buurvrouw het grootst is. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het in een rijtjeshuis niet aannemelijk is dat je naast een bekende Nederlander of buitenlander woont. Ga je naar bekende plaatsen zoals Laren, Het Gooi en natuurlijk ook Hollywood, dan is de kans op een bekende buur vele malen groter.

Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland en is een belangrijk centrum voor media, kunst en cultuur. Met bekende inwoners zoals dj's Martin Garrix en Tiësto, acteurs Michiel Huisman en Carice van Houten en voetballer Johan Cruyff, is de kans groot dat je naast een beroemdheid woont als je in Amsterdam woont.

Los Angeles

Los Angeles is natuurlijk hét centrum van de entertainmentindustrie en de thuisbasis van Hollywood. Niet alleen kun je hier terecht voor een bezoekje aan een casino, maar ook voor een bekende Amerikaan. Als je in deze stad woont, is de kans groot dat je naast een beroemde acteur, regisseur of muzikant woont. Denk aan beroemdheden zoals Kim Kardashian, Justin Bieber en Leonardo DiCaprio.

New York

New York is een van de grootste steden ter wereld en heeft een grote invloed op de wereldwijde popcultuur. Met bekende inwoners zoals Taylor Swift, Jay-Z en Beyoncé, is de kans groot dat je naast een beroemdheid woont als je in deze stad woont. Wel mag je je portemonnee trekken wanneer je in deze prachtige stad wilt wonen. Voor een schamele 100 vierkante meter in het centrum van New York, betaal je namelijk al snel meer dan 4,5 miljoen dollar of zo’n 15 tot 25 duizend euro huur per maand.

Londen

Londen is de thuisbasis van veel beroemdheden uit de filmindustrie, muziekwereld en de modewereld. Met inwoners zoals acteurs Benedict Cumberbatch en Emma Watson, zangers Adele en Ed Sheeran, en mode-ontwerpers Stella McCartney en Alexander McQueen, is de kans groot dat je naast een beroemdheid woont als je in Londen woont.

Sydney

Sydney is een belangrijke stad in de Australische entertainmentindustrie en heeft een bloeiende film- en muziekscene. Met inwoners zoals actrice Nicole Kidman, zangeres Kylie Minogue en acteur Hugh Jackman, is de kans groot dat je naast een beroemdheid woont als je in Sydney woont.

Tot slot

Als je op zoek bent naar een plek om te wonen waar de kans groot is dat je naast een beroemdheid woont, zijn dit enkele steden waar je zou moeten overwegen om te gaan wonen. Of je nu droomt van het delen van een kopje suiker met een beroemde acteur of gewoon geïnteresseerd bent in het leven in de buurt van mensen die de cultuur vormgeven, deze steden bieden tal van mogelijkheden om dicht bij beroemdheden te wonen. Uiteraard wel alleen wanneer ook je financiële situatie dit toelaat.