Echter tot teleurstelling van de populaire acteur bleef het bod op zijn huis steken op een bedrag van 1.020.000,-- euro,. En dat was een behoorlijk stuk minder als zijn eerste vraagprijs van 1.695.000,-- euro.

Gevolg was dat Dirk Jan achterbleef met een restschuld van 360.000,-- euro.  Zelf beweerde hij later in de media dat deze schuld lager ligt, omdat hij al een stuk van zijn hypotheek van iets onder de 1,4 miljoen euro zou hebben afgelost.

Hij verruilde kort daarop zijn koopwoning voor een luxe appartement/ maisonnette in de Amsterdamse wijk Baarsjes.  De maisonnette heeft een totale woonoppervlakte van 165 vierkante meter en beschikt over totaal 5 kamers.

Dirk Jan heeft nu drie slaapkamers. De badkamer bevindt zich in de masterbedroom. Verder is er een grote luxe woonkeuken met alle denkbare apparatuur. Als de zon schijnt kan hij heerlijk genieten op het grote zonneterras welke op het zuiden is gelegen.

Parkeren is geen probleem, want hij beschikt over een eigen parkeerplaats. De huur bedraagt 2100, -- euro per maand en daar bovenop komen nog 90,-- euro aan servicekosten.