Zowel Dave als zijn broer Donny Roelvink lijken zich steeds meer en meer aangetrokken te voelen tot de Islam. Dave zegt hier zelf dat er al veel overeenkomsten waren tussen hoe hij zijn leven inricht en de richtlijnen die de islam in het leven biedt.

"Je gaat op stap met Marokkaanse vrienden die opeens gaan bidden. Dan vraag je: 'waarom doe je dat? Waarom dragen vrouwen eigenlijk een hoofddoekje?'" Daves interesse in de islam groeide:en wellicht dat hij zich laat bekeren tot de Islam.

Zijn broer Donny liet weten na zijn ongeluk meer en meer aangetrokken te voelen tot de Islam."Ik geloof in een hoger iets, ik heb mij wel vaker verdiept in geloven. Ik heb een vriend die moslim is: ik heb meegedaan met de ramadan, ik ben mee geweest naar de moskee.", liet hij weten.

De vraag is natuurlijk hoe Dries er tegenover staat, dat zijn twee zoons zich aangetrokken voelen tot de Islam en zich wellicht gaan bekeren tot dit geloof. Gaat Dries nu zelf ook die kant op?

Ziijn antwoord is eigenlijk meer dan verbijsterend: "Je ergens in verdiepen is altijd goed. Donny en Dave hebben vrienden die meerdere keren per dag bidden. Vandaar dat ze er meer over willen weten denk ik.

Ik heb er niet met ze over gesproken en zelf voel ik die behoefte niet". Lijkt bekendeburen dat je als ouder er juist wel over moet praten. Al is het maar uit interesse voor je kinderen. Of vergissen wij ons?