Eelko van Kooten, zoon van Willem van Kooten, verkocht vorig jaar zijn dance label aan Warner Music voor 100 miljoen dollar. Hij trad gelijk af en geniet van zijn nieuwe leven. Op 15 januari j.l. kocht hij voor 2,9 miljoen euro een prachtig gerenoveerd herenhuis in Amsterdam Zuid.

Uiteraard hoefde hij niet bij de bank aan te kloppen voor een hypotheek. Eelko heeft het hele bedrag uit eigen zak betaald. Het pand heeft een woonoppervlakte van 314 vierkante meter en telt in totaal 8 kamers, waaronder zes slaapkamers en vier badkamers, verdeeld over vier woonlagen.

Het is eigenlijk een combinatie van woon- en werkpand. De eerste twee verdiepingen, met een tuinverdieping, kunnen als kantoor dienen. De twee bovenste etages zijn ingedeeld met vijf slaapkamers, twee badkamers en een kleedkamer.

De achtertuin is 82 vierkante meter en ligt op het noordoosten. Zonnen kan overigens op het riante dakterras. De keuken kan Eelko nog helemaal naar eigen smaken laten installeren. Er is geen garage bij de woning. oor het parkeren van de auto, moert een vergunning bij de gemeente worden aangevraagd.