Ondernemer Erik de Vlieger zette twee weken geleden zijn miljoenenpand in Amsterdam Zuid te koop voor een bedrag van 9,5 miljoen euro. Nu net twee weken later heeft Erik zijn optrekje uit de verkoop gehaald.

Gefluisterd wordt dat er zich al een aantal gegadigden hebben gemeld en dat Erik daarom het pand uit de verkoop heeft gehaald. Bekendeburen vroeg Erik om een reactie,  maar onthield zich van commentaar.

Wel vertelde de succesvolle zakenman de reden, dat hij het pand wil verkopen. 'Ik wil echt volledig naar Portugal. Hier voel ik mij een gelukkig mens. Amsterdam is een pretpark geworden'. Duidelijker had Erik het niet kunnen vertellen.

Erik kocht dit voormalige klooster in 2006 voor een onbekende prijs en er rust geen hypotheek op het pand.

De totale woonoppervlakte bedraagt 885 vierkante meter en het totaal aantal kamers bedraagt zestien, waaronder o.a. zeven slaapkamers en meerdere badkamers. Het pand bestaat uit o.a. een drietal zelfstandige appartementen uit een atelier waar Erik zijn schilderijen maakt, een kelder en een kantoor.

Buiten een achtertuin van 72 vierkante meter, is er ook een riant dakterras te vinden. De woon/eet keuken is een lust voor het oog en uiteraard voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur