Eva Jinek heeft zoals bekend haar contract met RTL niet verlengd en keert terug in de schoot van de NPO ofwel de publieke omroep. En daarmee gaat ze tonnen euro's achteruit in haar inkomen, maar Eva geeft de voorkeur aan haar gezin.

Toch is het meer dan opmerkelijk dat Eva voor haar overgang naar de NPO twee bedrijven heeft opgericht en beiden opgericht op 16 mei van dit jaar. Zeer opmerkelik omdat bijverdiensten bij de publieke omroep niet wenselijk worft geacht.

Het gaat om deze bedrijven:

Supramonte Holding b.v.: doelstelling:

Het oprichten van, het op enigerlei wijze deelnemen in, het besturen van en het toezicht houden op ondernemingen, vennootschappen en andere rechtspersonen.

Cocopost B.V. met de volgende doelstelling:

Het schrijven, uitgeven van boeken en nieuwsbrieven; het beheren van een mediaplatform, hosting en gegevensbeheer van abonnees. Het produceren, ontwikkelen, regisseren, schrijven en distribueren van televisieprogramma's, films en geluidsopnamen alsmede het beoefenen van podiumkunst. Het oprichten van, het op enigerlei wijze deelnemen in, het besturen van en het toezicht houden op ondernemingen, vennootschappen en andere rechtspersonen

Eva Jinek kan middels de laatste B.V. programma's gaan produceren, ontwikkelen en regisseren. Of men bij de NPO hier gelukkig van wordt is de vraag. Of heeft Eva ze dit al laten weten voordat ze overstapte?