Fajah Lourens haalt keihard uit naar ihet coronabeleid van Mark Rutte. Daarbij stelt de dieetgoeroe ook dat stress veel erger is als corona. Maar dat is niet het enige.

Zo vertelt Fajah dat ze het helemaal niet eens is met hoe het op dit moment gaat. In het begin toen de lockdown gebeurde, zeven maanden geleden, werd het gewoon beslist zonder na te denken over de economische en psychologische gevolgen.”Nu zitten we volgens haar precies in hetzelfde schuitje. “Nu zijn er nog steeds geen extra bedden geregeld in die zeven maanden, nog steeds geen extra personeel geregeld. Wat hebben we nou eigenlijk geleerd van die vorige keer? Helemaal niets. We kunnen nu wel weer gaan lullen over te weinig ziekenhuisbedden, maar daar hebben we zeven maanden de tijd voor gehad.”

Laten we niet vergeten dat stress veel erger is dan corona, aldus Fajah. “Je merkt dat heel veel mensen heel angstig zijn en dat is heel erg slecht voor je gezondheid. Stress is op dit moment nog steeds doodsoorzaak nummer één, boven corona, dus ik denk dat het heel belangrijk is dat we gewoon niet met z’n allen zo gestresst zijn, maar ook nog proberen gelukkig te zijn in deze situatie.”

Daar moet Rutte het dan maar mee doen.

bron: mediacourant.nl