Nog niet zolang geleden kwam naar buiten dat het huis van Yolanthe in Volendam een ernstig probleem heeft met de fundering. Hierdoor zouden er scheuren in het huis ontstaan en een reeel gevaar van verzakking aanwezig zijn. Uiteraard mag dit niet worden verzwegen aan een eventuele koper. Dat is in de wet vastgelegd.

Het zorgt er wel voor dat het huis schier onverkoopbaar is. Wesley en Yolanthe onderzoeken of ze hiervoor de verkoper juridisch aansprakelijk kunnen stellen of dat ze zelf voor de kosten moeten opdraaien.

Yolanthe heeft de vraagprijs in een paar jaar tijd al laten zakken van 325.000,-- euro naar 225.000,-- euro. Maar het gaat koper blijkbaar niet om de prijs. Bekendeburen was uiteraard nieuwsgierig of het funderingsprobleem inmiddels is opgelost, maar de verkopende makelaar had een verrassend antwoord.

'In overleg met het management van Yolanthe en met Yolanthe en Wesley is besloten, dat ik hier verder niets over kan en mag zeggen'. De makelaar ontkent noch bevestigd dat het probleem is opgelost, maar tussen de regels door blijkt dat het probleem nog altijd aanwezig te zijn.

De zwijgplicht van de makelaar lijkt niet bevorderlijk voor de verkoop en is het daarom voor Yolanthe te hopen, dat er een oplossing komt zodat het huis snel kan worden verkocht.