Gordon heeft het besluit genomen om in Dubai te blijven wonen en daarom zijn huizen in Amsterdam te koop te zetten. Zijn penthouse in Amsterdam voor 3,5 miljoen euro en Blaricum voor 3.250.000 euro.

De laatste zou overigens zijn verkocht, maar daar is in het Kadaster geen spoor van te bekennen. Betekent deze verkoop dat Gordon miljoenen op zijn bankrekening ziet gaan binnenstromen?

Absoluut niet. Op het penthouse rust een hypotheek van 3 miljoen euro en de kans dat deze op de vraagprijs zal verkopen wordt door de markt nauwelijks reeel genoemd.

Hij kocht dit penthouse een jaar geleden nog voor 1,9 miljoen euro. Dat zegt genoeg. Met een hoop gelijk mag Gordon hopen op een winst van 2 ton euro.

Wanneer villa in Blaricum op de vraagprijs zou zijn verkocht of wordt verkocht dan speelt hij quitte. De hypotheek bedraagt 3.250.700 euro. Maar reeeler is te stellen dat de villa, die al jaren te koop staat, rond de 2,9 miljoen maximaal zal worden verkocht.

Conclusie: Gordon gaat aan de verkopen in Nederland geen euro verdienen en loopt zelfs de kans 1 tot 2 ton euro verlies te gaan leiden.

Zuid Afrika hebben we er buiten gelaten, omdat daar geen hypothecaire gegevens van beschikbaar zijn.