André Rieu: we kennen hem natuurlijk allemaal. Hij is de bekende violist met zijn prachtige concerten waar talloze mensen op afkomen. Niet alleen zijn concerten zijn een spektakel, ook het huis waar hij woont is een prachtstuk. Ben je benieuwd waar André Rieu woont en hoe zijn huis eruit ziet? Hieronder vertellen we je er meer over de man én zijn - je leest het goed - kasteel.

Wie is André Rieu?

Zoals net al werd benoemd, is André Rieu natuurlijk de bekende violist en orkestleider. Hij treedt regelmatig op in Maastricht en vooral zijn concerten op het Vrijthof zijn razendpopulair. Het Vrijthof is een plein middenin Maastricht en wordt voor de concerten van André Rieu volledig omgetoverd tot een prachtige plek waar Rieu zijn strijktalenten laat zien. Deze concerten trekken verschillende bezoekers aan: niet alleen Nederlanders komen op dit spektakel af, maar mensen over heel de wereld brengen een bezoekje aan onder andere Maastricht om André Rieu live te zien optreden. Naast Maastricht treedt André Rieu ook op in andere steden. Zo is hij in de zomer van 2024 ook te zien in onder andere Duitsland, Polen en Tsjechië. Hij geeft in het nieuwe jaar van 2025 ook een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Hier wil je zeker bij zijn als André Rieu-fan.

Huis De Torentjes: het kasteel waar Rieu woont

André Rieu treedt regelmatig op in zijn eigen woonplaats. Hij woont namelijk ook zelf in Maastricht. De man woont in de Limburgse stad op een prachtplek. Hij woont namelijk niet zomaar in een huis; hij woont zelfs in een kasteel. André Rieu leeft namelijk in Huis De Torentjes: een mooi kasteel met karakteristieke elementen in Maastricht. Ook heeft het huis een prachtige binnenplaats. Het kasteel bestaat al heel wat jaren, het kasteel is namelijk gebouwd in de zestiende eeuw. Het kasteel is een parel om te zien, met veel details en een sfeervolle uitstraling.

Nog meer huizen in zijn bezit

André Rieu heeft overigens niet ‘alleen maar’ het kasteel in zijn bezit. Hij is namelijk eigenaar van nog veel meer huizen en panden in en rondom Maastricht. We hebben het in dit geval niet over enkelen, maar over zelfs tientallen plekken.

André Rieu met eigen ogen zien tijdens een concert

Het is bijzonder om te weten dat André Rieu woont in een kasteel, maar het is natuurlijk nog leuker om de man om wie het draait eens in het echt te kunnen zien. Vooral als je al jarenlang fan bent van André Rieu en zijn muziek is dit vast iets om naar uit te kijken. Gelukkig is het zien van André Rieu eenvoudiger dan je denkt en treedt hij regelmatig op.

Je kunt namelijk een concert bijwonen van André Rieu. Zo kun je een ticket kopen voor een concert op het Vrijthof. Ontdek hoe het Vrijthof is omgetoverd tot een plek vol magie, een ongekend mooi decor en zie natuurlijk met eigen ogen hoe André Rieu viool speelt en zijn orkest leidt. Wil jij graag ook een concert bijwonen op het Vrijthof in Maastricht? Kijk dan tussen de André Rieu tickets en bekijk welke tickets nog beschikbaar zijn voor deze locatie.

Naast het Vrijthof treedt André Rieu ook op andere plekken op, waar je hier ook tickets voor kunt kopen. Zo zie je bijvoorbeeld dat hij ook in het MECC Maastricht dit jaar optreedt, maar ook in de Ziggo Dome; in Amsterdam of net over de grens in België in Antwerpen. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent met tickets kopen, zodat je zeker weet dat je deze bekende man én zijn talent in het echt kunt zien. Dat wordt gegarandeerd een avond voor in de boeken.