Dit weekend verschenen er allerlei berichten over de affaire Paay. Daarin werd voornamelijk vermeldt dat Paay zelf verantwoordelijk zou zijn voor het verspreiden van de sexvideo's. Ook werd er geschreven dat de politie op een doodspoor zou zijn geraakt. Dat klopt niet.

Een woordvoerder van het politieburo Hoofddorp laat bekendeburen weten dat het hele dossier Paay in oktober naar het Openbaar Ministerie Noord Holland is gestuurd. En dat terwijl Patricia Paay al in februari aangifte had gedaan.

Hoofddorp heeft dus na bijna acht maanden het dossier overgedragen. Het Openbaar Ministerie Noord Holland bevestigd aan bekendeburen dat zij het dossier in oktober hebben ontvangen. 'Op dit moment bestudeert de Officier van Justitie het dossier om tot een beslissing te komen. Als een beslissing is genomen, zal dat bekend worden gemaakt middels een persbericht.  Dit kan worden verwacht in januari, uiterlijk de eerste week van februari', aldus de woordvoerder van het OM.

Men is dus zeker niet vastgelopen, anders was het OM snel klaar geweest. Men spreelt er ook over een strafrechtelijke zaak. Wat er precies in het dossier staat is niet bekend