Pierre Kartner was de geestelijke vader van het Smurfenlied en het liedje "daar in dat kleine cafe aan de haven". Hij trok met het Smurfenlied de hele wereld rond, maar heeft er uiteindelijk, volgens zijn eigen zeggen, weinig tot niets aan verdiend.

Wel de striptekenaar van de Smurfen die via via aan Pierre Kartner had gevraagd of hij hier iets mee kom doen voor de PR. Pierre vergat een percentage te vragen voor eventueel succes anders was hij multi mulit miljonair geworden. De striptekenaar is er miljardair van geworden.

De laatste paar jaar was hij voor niemand meer bereikbaar. Hij gaf geen interviews meer en trad niet meer op. Het was een mysterie wat er met hem aan de hand was. Tot dat 8 november j.l. bekend werd dat Vader Abraham was overleden. Waaraan is niet bekend gemaakt.

Zijn laatste levensjaren heeft hij doorgebracht in de zijn villa in Breda, die hij al in 1986 kocht. Als jonge jongen reed hij achterop de fiets van zijjn vader gezeten al langs deze villa, waar volgens zijn vader "voorname mensen" zouden wonen.

Toen de villa te koop kwam heeft hij geen moment geaarzeld om deze te kopen!  Zijn droomvilla heeft Pierre Kartner nu verruild voor de hemel!

beeld: google streetview