Matthijs van Nieuwkerk is op dit moment de gebeten hond. De Volkskrant publiceerde een artikel over Matthijs waarin weinig van hem overbleef. Hij zou zich in de tijd van het programma DWDD als een tiran hebben gedragen en menig redactielid letterlijk door zijn gedrag ziek hebben gemaakt.

Logisch dat hij zich even buiten beeld houdt. Nu is Matthijs uberhaupt al niet iemand die buiten zijn werk dolgraag in de spotlights staat, dus nu zoekt hij een plek waar de buitenwereld hem moeilijk kan bereiken.

En waar kan dit beter dan in zijn woonboerderij in het Gelderse plaatsje Eefde, gelegen aan het Twentekanaal. De boerderij staat midden in de natuur en daar kan hij genieten van zijn rust, maar ook kan Matthijs zich hier prima schuil houden.

En in deze voor hem roerige tijden is dat zeker noodzakelijk. Of hij hier op dit moment samenwoont met zijn nieuwe liefde Martha Riemsa is niet bekend, maar zou wel logisch zijn. 

Matthijs zal op dit moment uiteraard een sterke behoefte hebben aan een klankbord. Zij zal hem zeker van advies dienen wat nu het beste is om te doen.