Hugo Metsers en zijn vrouw Patricia Plug leken voor de buitenwereld een zeer gelukkig koppel. Niet voor niets werd hun liefde bekroond met de geboorte van twee kinderen; dochter Delphine en zoontje Reza, die in 2006 werd geboren.

Daarmee was een grote wens in vervulling gegaan, want het hebben van een dochter en een zoon wordt niet voor niets een “koningskoppel” genoemd. Op dat moment konden Hugo en Patricia hun geluk niet op.

In 2009 kochten zij in Voorburg, onder de rook van Den Haag, een woning voor de prijs van 240.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van rond de 467.000 euro.

Maar helaas spatte hun geluk na vijf jaar huwelijk in 2011 uiteen. Wat de oorzaak van de breuk was, is nooit bekend geworden. Natuurlijk staken er geruchten over de oorzaak de kop op. Zo zou Hugo het niet al te nauw hebben genomen met de huwelijkstrouw.

Dit is echter nooit door hem bevestigd. Om alles in goede banen te kunnen leiden, stelde de twee in oktober 2011 een echtscheidingsconvenant op, waarin een aantal afspraken stonden vermeldt.

Een van de afspraken was dat het huis in Voorburg zou worden toebedeeld aan Patricia, die dan ook de hypotheek op zich zou nemen. Dat moet dan wel binnen een tijdsbestek van twee jaar gebeuren. En juist deze afspraak was niet binnen die twee jaar uitgevoerd. Ear zat dus niets anders op om dat weer te doen.

En zeven jaar na de scheiding zaten Patricia en Hugo weer om de tafel om dit alsnog te regelen. Uiteraard moest dan eerst de waarde van de woning worden bepaald. De huidige waarde werd gesteld op 280.000 euro. Dat betekende dat Patricia een bedrag van bijna 20.000 euro zou moeten betalen aan Hugo.

Maar dat ging hem te ver. In de akte staat letterlijk te lezen dat Hugo dit bedrag niet uit vrijgevigheid heeft laten wegstrepen, maar “uit dwingende verplichting van moraal en fatsoen”. Het is tenslotte toch ook de moeder van zijn kinderen en die wil Hugo zo netjes mogelijk achterlaten.

En om die reden streek hij met de hand over het hart en is zeven jaar na de scheiding nu echt alles geregeld. Hugo heeft in die periode al meerdere relaties gehad en ook Patricia is weer gelukkig met een nieuw man in haar leven.