KLIMAATACTIVIST

Sieger Sloot is een fanatieke klimaatactivist. Zo deed hij in 2023 mee aan een verboden blokkade van de snelweg A12 in Den Haag, georganiseerd door Extinction Rebellion.. Hem en andere activisten werd vanwege deze verboden actie een gebiedsverbod opgelegd.

Op 2 augustus 2023 veroordeelde de rechtbank Sloot tot een taakstraf van 60 uur voor opruiing en vernieling. Hij staat dus echt voor zijn zaak. Nog niet zolang geleden was hij te gast bij Vandaag Inside, waar hij uitlegde over het waarom van o.a. blokkade van snelwegen.

Maar hoe consequent is Sieger eigenlijk? Bekendeburen ontdekte dat hij eigenaar is van twee panden in Amsterdam. Deze hebben op dit moment een waarde van bijna 1,4 miljoen euro. De overwaarde loopt in ieder geval in de tonnen euro's

ENERGIELABELS SIEGER SLOOT

Bekendeburen was echter meer geinteresseerd welk energie label de optrekjes hebben. Het ene pand heeft energielabel C en de andere label E. En dat terwijl je op zijn minst een energielabel A zou mogen verwachten.

Bron is de website huispedia.nl. Energielabel E wil zeggen dat er erg veel energie wordt verspild ofwel niet echt energiezuinig en label C is ook niet echt zuinig te noemen. Daar valt voor onze klimaatactivist dus nog wel wat te winnen.