Johan Derksen. de grote kracht achter het succes van het SBS programma Vandaag Inside, maakt van zijn politieke voorkeur geen geheim. Bij de Provinciale Verkiezingen koos hij op de BBB van Carolien van der Plas. Dit als een tegenstem.

PIETER OMTZIGT

Recent tijdens de Tweede Kamer verkiezingen vertelde hij te hebben gekozen voor NSC van Pieter Omtzigt, terwijl hij daarvoor altijd het vakje invulde van de VVD. Maar ook neemt hij het vaak op voor Geert Wilders van de PVV

Kortom; Johan Derksen is rechts, maar hoe zit dat bijvoorbeeld bij zijn dochter Marieke. Heeft zij dezelfde politieke voorkeur als haar vader? Niet dus! Volgens haar zelf is ze "links- progressief" .

ROB JETTEN

Ze heeft gestemd op Rob Jetten en het lijkt haar verstandig daar tijdens het kerstdiner niet over te beginnen. En nog erger voor vader Johan: de vorige keer had Marieke op de PvdA gestemd. Oeps!

NEERBUIGEND

Ondanks dit verschil komt ze altijd wel op voor haar vader. “Nou, het is niet eens opkomen. Kan hij prima zelf. Maar kiezers neerzetten als nitwits die ieder meninkje volgen vind ik nogal neerbuigend.”

En vader Johan heeft een groot hart, want voor alle drie zijn kinderen heeft hij gezorgd voor een woning!