Rene van der Gijp was afgelopen week het gesprek van de dag. Zou hij wel of niet het programma Vandaag Inside verlaten en de rug toe keren aan collega's Johan Derksen en Wilfred Genee.

Rene wil eigenlijk geen nieuw contract tekenen en heeft geen zin in lange uitzendingen. Vooralsnog lijkt hij echter door de knieen te zijn gegaan. Is hij dan toch niet zo rijk als dat menigeen denkt? Bekendeburen zocht het uit en doek in de cijfers.

Rene is eigenaar van twee bedrijven; Van der Gijp Media B.V. en Van der Gijp Marketing en Communicatie B.V. De laatste cijfers die bij de Kamer van Koophandel zijn ingeleverd, zijn van 2021.

Het eigen vermogen van Van der Gijp Media BV bedraagt 708.000 euro en van het tweede bedrijf 831.000 euro. Daarbij bezit Rene in totaal drie huizen: in Scheveningen, Rotterdam en Dordrecht.

In de laatste plaats woont hij. De overwaarde van de drie huizen mag voorzichtig geschat tegen de 2,5 miljoen worden geschat.

Totaal zou Rene dus goed zijn voor zo'n 4 miljoen euro. Hij kan zich dus een houding van "van mij hoeft het niet meer" permitteren.